Blogul nostru
L–V: 08:00 / 16:30 0264-435.085, 0736-661.738, 0723-597.301

Blogul nostru (42) Noutăţi din restaurantul nostru

Blogul nostru

Coşmar cu fasole boabe, de Halloween

Zebra by

* atenţie, această poveste de groază vă poate afecta emoţional!

E seară şi e toamnă, dar e atât de frig, că dacă închizi pentru o clipă ochii, îl auzi pe Hruşcă venind cu colinda. Ajungi acasă bocnă, pentru că geaca ta de iarnă e "pusă bine" şi n-ai găsit-o azi dimineaţă. Intri vijelios în casă, te repezi la centrală, ţii apăsat pe + până îţi afişează 25 de grade celsius. Simţi o durere sus pe coapsa dreapta, unde e portofelul, dar nu-ţi pasă: vrei căldură!

Şhhh, se aude un zgomot din dormitor. Tremurai deja de frig, aşa că te apropii speriat şi deschizi încetişor uşa. Ah, e doar vântul. Vântul!? La mine în cameră! DE CEEE? Înjuri că ai lăsat geamul rabatat azi dimineaţă, "să se aerisească". Mai bine putoare, decât răcoare, mai bine duhnea decât îngheţa!

Revii în bucătărie. Eşti singur azi, aşa că ţi-ai luat mâncare de la Zebra. Ciorbă de fasole boabe, porţie dublă. O torni într-o oală mare şi o trânteşti pe aragaz: să dea un clocot până-ţi schimbi hainele de stradă. Te răzgândeşti, e prea frig şi ţi-e prea foame. Îţi dai jos doar papucii şi-ţi iei şoşonii de casă. Scoţi din cămară o ceapă roşie, ţi-e şi milă să o dezbraci de straturi pe frigul ăsta, dar ţi-e mai mult poftă decât milă. O aşezi pe un fund de lemn şi începi s-o tai.

Plângi. Nu mănânci şi plângi.

Simţi cum ciorba se-nfierbântă lângă tine, te apropii cu nasul şi tragi aburul în piept şi în creier. Nu mai e mult! Aranjezi frumos masa. Ţi-e foame şi nu prea mai ai răbdare, dar nici nu suntem sălbatici! Faţă de masă în carouri, cea mai adâncă farfurie pe care o aveai în dulap, o lingură mare şi un castronaş pentru ceapă. Aulio, dar ai oţet? Da, uite-l pe raft, lângă ulei şi ulei şi ulei şi ulei. Îţi promiţi din nou să scapi de fobia ciudată de a rămâne fără ulei, ca să nu mai cumperi săptămânal câte un flacon.

Porneşti televizorul. Ce baftă, e unul dintre filmele tale preferate pe Pro TV. Îl vezi a paişpea oară. Se anunţă o seară perfectă. Dar în momentul ăla se aude o izbitură puternică în geam. Tragi perdeaua, îţi lipeşti nasul de sticlă, dar nu străbaţi bezna cu privirea. "E vântul" îţi spui şi te întorci la masă.

Ciorba e aburindă, iei un polonic mare şi din două mişcări de 'du-te-vino' ai umplut farfuria. Ceapa e tăiată mărunt, stropită cu sare şi oţet. Stai, ai uitat ceva! Deschizi o bere mică. E rece. Asta pentru după ce te încingi puţin.

În sfârşit! A trecut şi ziua asta, apăsătoare şi înfrigurată, iar tu eşti acasă, unde pereţii sunt deja calzi, şezi la masa din bucătărie, cu şoşonii în picioare şi sub nas cu o farfurie fierbinte de ciorbă de fasole + ceapă roşie.

++ ajustezi volumul la televizor, oftezi de bine şi afunzi lingura în ciorbă, când - stai un pic - nu se poate! - nu! - OROARE! - nu se poate! nu poate fi adevărat! nu ţi se întâmplă asta tocmai ţie! Nuuuuuuu!

NU. AI. PÂINE!

AAAAAAAAAAAAAAAAAA! De ce ai uitat să cumperi pâine, de ce! Şi s-a închis şi la magazin! Nu se poateeee!! DE CEEEEEEEE, DOAMNEEE, DE CEEE?

Sfârşit.

#brrrr #Halloween #neverforget #pita

Citeşte mai departe ...

Coşmar cu fasole boabe, de Halloween

Zebra by

* atenţie, această poveste de groază vă poate afecta emoţional!

E seară şi e toamnă, dar e atât de frig, că dacă închizi pentru o clipă ochii, îl auzi pe Hruşcă venind cu colinda. Ajungi acasă bocnă, pentru că geaca ta de iarnă e "pusă bine" şi n-ai găsit-o azi dimineaţă. Intri vijelios în casă, te repezi la centrală, ţii apăsat pe + până îţi afişează 25 de grade celsius. Simţi o durere sus pe coapsa dreapta, unde e portofelul, dar nu-ţi pasă: vrei căldură!

Şhhh, se aude un zgomot din dormitor. Tremurai deja de frig, aşa că te apropii speriat şi deschizi încetişor uşa. Ah, e doar vântul. Vântul!? La mine în cameră! DE CEEE? Înjuri că ai lăsat geamul rabatat azi dimineaţă, "să se aerisească". Mai bine putoare, decât răcoare, mai bine duhnea decât îngheţa!

Revii în bucătărie. Eşti singur azi, aşa că ţi-ai luat mâncare de la Zebra. Ciorbă de fasole boabe, porţie dublă. O torni într-o oală mare şi o trânteşti pe aragaz: să dea un clocot până-ţi schimbi hainele de stradă. Te răzgândeşti, e prea frig şi ţi-e prea foame. Îţi dai jos doar papucii şi-ţi iei şoşonii de casă. Scoţi din cămară o ceapă roşie, ţi-e şi milă să o dezbraci de straturi pe frigul ăsta, dar ţi-e mai mult poftă decât milă. O aşezi pe un fund de lemn şi începi s-o tai.

Plângi. Nu mănânci şi plângi.

Simţi cum ciorba se-nfierbântă lângă tine, te apropii cu nasul şi tragi aburul în piept şi în creier. Nu mai e mult! Aranjezi frumos masa. Ţi-e foame şi nu prea mai ai răbdare, dar nici nu suntem sălbatici! Faţă de masă în carouri, cea mai adâncă farfurie pe care o aveai în dulap, o lingură mare şi un castronaş pentru ceapă. Aulio, dar ai oţet? Da, uite-l pe raft, lângă ulei şi ulei şi ulei şi ulei. Îţi promiţi din nou să scapi de fobia ciudată de a rămâne fără ulei, ca să nu mai cumperi săptămânal câte un flacon.

Porneşti televizorul. Ce baftă, e unul dintre filmele tale preferate pe Pro TV. Îl vezi a paişpea oară. Se anunţă o seară perfectă. Dar în momentul ăla se aude o izbitură puternică în geam. Tragi perdeaua, îţi lipeşti nasul de sticlă, dar nu străbaţi bezna cu privirea. "E vântul" îţi spui şi te întorci la masă.

Ciorba e aburindă, iei un polonic mare şi din două mişcări de 'du-te-vino' ai umplut farfuria. Ceapa e tăiată mărunt, stropită cu sare şi oţet. Stai, ai uitat ceva! Deschizi o bere mică. E rece. Asta pentru după ce te încingi puţin.

În sfârşit! A trecut şi ziua asta, apăsătoare şi înfrigurată, iar tu eşti acasă, unde pereţii sunt deja calzi, şezi la masa din bucătărie, cu şoşonii în picioare şi sub nas cu o farfurie fierbinte de ciorbă de fasole + ceapă roşie.

++ ajustezi volumul la televizor, oftezi de bine şi afunzi lingura în ciorbă, când - stai un pic - nu se poate! - nu! - OROARE! - nu se poate! nu poate fi adevărat! nu ţi se întâmplă asta tocmai ţie! Nuuuuuuu!

NU. AI. PÂINE!

AAAAAAAAAAAAAAAAAA! De ce ai uitat să cumperi pâine, de ce! Şi s-a închis şi la magazin! Nu se poateeee!! DE CEEEEEEEE, DOAMNEEE, DE CEEE?

Sfârşit.

#brrrr #Halloween #neverforget #pita

Citeşte mai departe ...

Cu Zebra la picnic

Zebra by

E vară şi e cald, dar n-ai venit până aici ca să-ţi spunem ce ştiai deja :). Orișicum, n-ai timp de pierdut pe net, trebuie să-ţi termini treaba pe azi şi să ieşi în parc sau să fugi din oraș, la un picnic.

Fie că preferi iarba din parc, iarba de la munte sau din grădina ta de-acasă, fie că eşti fan şezlong, hamac sau muşchi de copac, la un moment dat, după atâta lenevit / citit / tăifăsuit, ţi se face foame. OK, și asta ştiai! Dar să vedem ce variante ai acum: să te uiţi în ghiozdan, poate ţi-ai pus sandvişuri de-acasă :), să iei o şaorma de la cea mai apropiată tarabă din parc sau - dacă eşti prin pădure - să te-apuci de uns grătarul pentru mici, cârnaţi şi grătare. (Doar în locurile special amenajate, evident).

Dar ştii ce ne-am gândit? Nu mai bine îţi facem noi un platouaş? Ceva foaaarte gustos, proaspăt şi la un preţ "de studenți". Doamna Pansela, bucătăreasa noastră şefă, a pregătit două platouri ideale pentru un picnic de vară:

platouri_picnic_frigarui_chec_fructe_mic.jpg

- superdeliciosul platou cu frigărui (700 de grame) - cu cotlet de porc, piept de pui, ciolan afumat, cârnaţ de casă, dovlecel, vinete, ardei, roşii cherry, ceapă roşie, toate la grill. 

- platoul cu chec şi fructe pentru desert (600 de grame) - chec cu cacao şi fructe de sezon. 

Primul costă 35 de lei, al doilea 20 de lei, dar dacă le iei la pachet, ţi le oferim cu 49 de lei! Nu-i rău pentru două platouri din care se satură 3-4 persoane, nu?

Cum comanzi? Sună-ne la 0723-597.301, scrie-ne pe chat, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe facebook. Ţi le facem de azi pe mâine, dar dacă te grăbeşti şi comanzi până la ora 9, ţi le putem trimite în aceeaşi zi, după-masa, între 15 şi 17. Ne vedem la iarbă verde!

picnic_zebra_lat_mic.jpg

Citeşte mai departe ...

Prăjituri şi cozonac de Paşte

Zebra by

Dragi bunici, mame, prietene, iubite şi soţii, ştim că pentru voi, femeile, o sărbătoare - şi de data asta ne referim la Paşte - înseamnă în primul rând oboseală. Spălat geamuri, aspirat, frecat podele, vopsit ouă, făcut 15 feluri de mâncare, 16 de prăjituri, aranjat frumos masa de Paşte etc.. O adevărată săptămână a patimilor, nu?

Ca să vă bucuraţi şi voi de sărbătoare, ideal ar fi să împărţiţi toate acestea cu membrii familiei sau cu prietenii. Şi aici intervine prietena voastră, Zebra! Anul acesta, de prăjituri şi cozonaci ne ocupăm noi :). Am pregătit pentru voi câteva sortimente care se potrivesc perfect cu masa de Paşte, ca să nu mai fiţi nevoite să petreceţi ore întregi în picioare şi în faţa cuptorului.

E important să ştiţi că folosim doar ingrediente naturale, cuptoare speciale şi că avem o echipă cu experienţă în prepararea deserturilor şi cozonacilor.  

Ce pregătim pentru voi: 

Cozonac Simplu (1kg/buc) - 13 lei
Cozonac cu cacao (1kg/buc) - 16 lei
Cozonac cu rahat (1kg/buc) - 17 lei

cozonacpaste2

Prăjitură Doboş - 35 lei/kg
Prăjitură cu ciocolată şi mascarpone - 35 lei/kg
Prăjitură Albiniţa - 35 lei/kg
Prăjitură Sumegi (cu nucă) - 45 lei/kg



Vă aşteptăm comenzile până în data de 11 aprilie, ora 15. Vă dorim Sărbători liniştite, dar nu numai atât: încercăm să şi contribuim la asta!

Câteva detalii tehnice:

* Comanda pentru platouri de aperitive şi prăjituri de Paşti se face până în data de 11 aprilie, ora 15.
* Pentru transport (gratuit), comanda minimă e 70 de lei. Sub această sumă, puteţi să ridicaţi prăjiturile de la restaurant (calea Baciului, nr 1-3, in incinta Roxer). Opţiunea transportului cu plată nu există. 
* comenzile se livrează / se ridică până vineri, 14 aprilie, ora 15. 
* cantitatea minimă pentru o prăjitură comandată e 500 de grame.
* anul acesta, Paştele catolic şi cel ortodox cad în aceeaşi zi, duminică, 16 aprilie

Puteţi comanda cu ajutorul ferestrei de chat din dreapta, la 0723-597.301 sau prin Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

Meniu de post (vegan) la Zebra, cu doar 10 lei. Ce supe şi feluri 2 am pregătit pentru voi

Zebra by

 

Zebra e din nou la post pentru clienţii săi! Am pregătit o gamă atât de diversă de meniuri de post (vegane 100%), încât nu veţi simţi cum trec zilele până la Paşte (16 aprilie). 

În fiecare zi, la Zebra Catering Cluj, puteţi comanda meniul de post cu doar 10 lei  - supă şi felul 2.

Meniul de post este vegan, adică nu conţine ingrediente de provenienţă animală, spre deosebire de meniul nostru din timpul anului, cel lacto-vegetarian.

Supe de post pregătite la Zebra

1. Supă câmpenească
2. Supă cremă de morcovi
3. Ciorbă țărănească de legume
4. Supă de varză
5. Supă franțuzească
6. Supă cremă de țelină
7. Supă de roșii cu ghimbir
8. Ciorbă de cartofi
9. Supă de salată
10. Ciorbă de fasole verde

Mâncare de post din bucătăria Zebra

1. Chifteluțe din legume cu linte bătută
2. Dovlecel pane cu piure de spanac
3. Sarmale cu ciuperci
4. Tocană de cartofi
5. Tocană de legume
6. Varză cu legume și ciuperci
7. Ciuperci pane cu cartofi natur
8. Musaca de vinete cu legume
9. Chiftele de năut cu fasole bătută
10. Ghiveci de legume cu orez
11. Conopidă pane cu cartofi țărănești

Puteţi comanda prin Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon, mesaj pe facebook sau chat (aplicaţia din dreapta ecranului). Atenţie, însă, comanda minimă este 30 de lei.

zebra post cover

Citeşte mai departe ...

Doamna Pansela

Zebra by

Sigur că un interviu nu ţine de foame, dar vă invităm să luaţi loc la masă şi să vă delectaţi cu unul realmente savuros. Pansela Zah, bucătăreasa-şefă de la Zebra, povesteşte despre copilăria din Moldova, unde mămăliga "e baza" şi venirea în Ardeal, unde aproape că nu există duminică fără cartofi piure cu şniţel. Şi pâine.

Ce diferenţe sunt între bucătăria moldovenească şi cea ardeleană? Cu ce exagerează Jamie Oliver? Unde e mai bine: la Zebra sau la Masterchef? Toate acestea, plus o pildă despre roadele pământului, în dialogul care urmează:

- Care e prima mâncare pe care vă amintiţi că aţi făcut-o?
- Prima-prima? În copilărie. Ştii câţi ani aveam? 7 ani. Când am făcut orez, cu pătrunjel şi mămăligă. Serios, 7 ani. 

- La 7 ani nu aveaţi altceva mai bun de făcut? :)

Citeşte mai departe ...

Prăjituri pentru acasă, de sărbători! Zebra pregăteşte platourile, tu te bucuri de ele

Zebra by

E prea linişte, e clar că la Zebra se coace ceva! Intrăm în bucătărie şi ne lovesc aromele. Nucă, miere, cacao, cremă de zahăr ars. Nu ne-a trebuit mult să ne dăm seama: se coc prăjiturile pentru sărbători!

Albiniţa, Minune, Snickers şi Krantz sunt cele patru "vedete" invitate în platoul Zebra. Puteţi să le comandaţi acasă sau la petrecerile de final de an. Tot ce trebuie să faceţi e să ne sunaţi sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în 20 decembrie, la ora 12:00, iar noi vi le pregătim cu pricepere şi cu drag.

Platou cu prajituri asortate de casă:
(1 kg- 45 lei):

Albiniţa (gem şi miere)- 250g
Minune (blat, nucă, crema cafea)- 250g 
Snickers (blat cu nucă, ciocolată albă, cremă de zahăr ars, ciocolată neagră)- 250g 
Krantz (foi cu nucă, cremă de vanilie, nucă caramelizată)- 250g 

* comanda minimă este de două platouri

platou prajituri blog
Baigli cu nucă sau cu mac

Mai exact, Zebra face "baigli cu mac-mac". Pentru că punem de două ori mai mult mac în cozonac decât în multe alte locuri. Ceea ce-l face de două ori mai bun! ☺   Vă invităm să ne contraziceţi făcând o comandă până în 20 decembrie, la ora 12. E bine să ştiţi că un baigli cu mac-mac are 500 de grame şi costă 10 lei. La fel şi baigli cu nucă. 

zebra mac mac mic

 

Citeşte mai departe ...

Tiramisu: originile misterioase ale desertului care a cucerit lumea în anii '80

Corina by

>>> AVEM TIRAMISU - ÎN FIECARE MARŢI ŞI JOI, LA ZEBRA <<<

Dacă petreci o seară plimbându-te prin cartierul Little Italy din Manhattan, vei remarca cu siguranță localul Ferrara Bakery& Cafe, aflat pe strada Grand Street, la numărul 195. Înăuntru, clienții, majoritatea turiști, așteaptă la rând să ajungă la tejghea și să ocupe apoi un loc într-unul din cele mai vechi localuri ale cartierului – înființat in 1892, deschis până la miezul nopții. 

Ferrara Bakery

Cu specificele sale podele în carouri și caserole cu paste, Ferrara servește diners amari, limoncello sau espresso, pentru a fi savurate împreună cu produse de patiserie precum sfogliatelle, cannoli sau tiramisu, trei embleme ale deserturilor italiene. Specialitatea sfogliatelle, cu multiplele sale straturi umplute cu griș din grâu si brânză ricotta împletită cu coajă de portocală , iși are originea în Napoli, undeva în anii 1600, in timp ce cannoli provine din Palermo, cu a sa combinație de ingrediente de proveniență arabă, din esență de flori de portocală si fistic.

Citeşte mai departe ...

Zebra implineste 5 ani!

Corina by

Aici la Zebra ne pregatim de petrecere si vrem sa o tinem asa o luna si un pic. Si ce motive avem? Pai Zebra noastra, Restaurant & Catering, creste pe zi ce trece si in curand va implini 5 ani. Mai exact pe 15 septembrie.

5 ani cu bune si cu rele, 5 ani minunati alaturi de clientii nostri, 5 ani apetisanti, cu mancaruri care mai de care. 5 ani in care am invatat, ne-am bucurat si am mai si plans, am murdarit sorturi, am creat meniuri diverse, dar in final, sunt 5 ani de cand iubim sa facem mancare!

Si la ceas frumos de aniversare, Zebra vine si cu o promotie: comanda minim doua platouri de aperitive si ai 10% reducere la intreaga comanda! Promotia este valabila pana in 30 septembrie.

Intreaga noastra oferta de platouri de aperitive o gasesti aici http://zebracateringcluj.ro/produsele-noastre/platouri-aperitive

Sa ne traiesti si sa infloresti, Zebra draga!

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS