Ne-am hotarat ca miercurea sa mancam “ca la Zebra acasa”. După ce saptamana trecută am făcut “Tagine” şi am constatat că mancarea asta nu prea are gust de.. sarmale, am mai scotocit noi prin preferinţele ardelenilor şi am dat , de ce credeţi ?
De Pui marocan cu cuş-cuş şi stafide !
Ni s-a părut foarte provocator ca aici, la cantina noastră, la Zebra noastră drăguţă, să facem asemenea fel de mâncare . Prima dată Tagine, apoi asta . Dar să nu uităm că Zebra noastră işi cere drepturile, de a mânca exact ca la mama ei acasă . Macar o data pe saptamana.
Şi ne-am apucat de treabă.
Mai întâi am preparat Harissa . Un amestec de condimente folosit în Nordul Africii, pe bază de ardei iute .
Noi am folosit pasta de ardei iute, coriandru, chimen, usturoi, sare şi piper. Nu am facut Harissa foarte picant, să fie pe gustul tuturora.
Am învelit pulpele de pui în sosul Harissa by Zebra şi le-am pus fain-frumos la cuptor, am acoperit tava să pătrundă bine Harissa în carne . S-au copt , drăguţele de ele (pulpele), exact ca şi o friptură la cuptor , cu o crustă un pic ‘spicy’ , frumos colorate. Separat, am prăjit usturoi feliat , în unt. Am adăugat stafidele înmuiate, scurse bine şi date prin făina . Am amestecat usor şi am adăugat spanacul, sare şi piper , lăsând să scadă bine sosul .
Hei , cuş-cuş , come to mama ! Ştiţi şi voi ce rapid se prepară .. Asa ca..
Se amestecă acesta cu spanacul si stafidele . A iesit ceva demenţial , credeţi-mă. Pe lânga faptul că arată excelent combinaţia de culori , gustul este ceva … de vis . Merită să încercaţi şi voi .
Pulpele de pui cu sosul Harissa (by Zebra) aşezate frumos pe minunăţia de cuş-cuş cu spanac şi stafide se servesc calde , se mestecă încet , încet fiecare bucată . Cu asemenea gust nu te-ai mai întâlnit niciodată . Garantez.
Merită să încercaţi şi voi.
Iar după o mâncare ca la Zebra acasă , merge bine o prăjitura .. “lacrimă de elefant “(în imagine).
Dar despre asta vă voi povesti alta data .
Vă aşteptăm cu drag ,
Echipa Zebra Cluj