E vremea frunzelor arămii , a ceaiurilor fierbinți și a prăjiturilor însiropate suav cu arome de toamnă .
E vremea să vă dau o rețetă de prăjitură de sezon , rețetă pe care o avem de la Sonia , o prietenă bună a Zebrei .
Prăjitura cu castane
Se face un blat din 8 ouă cu 200 gr zahăr, 150 gr nucă măcinată, 125 gr făină , 10 gr praf de copt .
După ce blatul s-a copt și s-a răcit, se însiropează bine cu un sirop făcut din : 75 gr zahăr, 25 ml esență de rom și lămâie.
Iar acum, minunea de cremă :
400 gr unt frecat bine cu 200 gr zahăr pudră și 450 gr piure de castane.
Se adaugă 20 ml esență de rom, 30 gr vanilie, iar la final 150 gr vișine .
Crema se pune deasupra, pe blat .
Peste cremă se așterne ciocolată rasă neagră și albă sau alte minunății de care dispuneți acasă .
Să-mi spuneți dacă ați simțit aromele de toamnă
Zebra