Aici, la Zebra, facem o negresă atât de bună că era și păcat să nu vă spunem secretul ei. Simplitatea, acesta este!
Și de cele mai multe ori, lucrurile simple sunt cele care strălucesc și ne fac mai valoroși, așadar, vă garantez ca veți atrage atenția cu negresa cea zebricioasă.
Ingredientele accesibile și la îndemână, modalitatea de preparare rapidă, cât ai bate din palme, dar și faptul că este un dulce de post, sper să vă convingă și să încercați rețeta.
Vă las mai jos instrucțiunile și vă doresc un sfârșit de săptămână strălucit!
Ingrediente
1 cană zahăr
2 căni apa
3 căni faină
1 cană pesmet
1 cană și jumatate de ulei
4 linguri gem de prune
1 lingurită bicarbonat
3 linguri cacao
aromele preferate (vanilie, scorțișoară)
*folosiți aceeași cană pentru toate ingredientele
Pentru început, porniți cuptorul la temperatura pe care o folosiți în mod normal pentru coacere, apoi pregătiți o tavă de copt.
Puteți unge tava cu puțin ulei și apoi să o tapetați cu cacao sau și mai simplu, așterneți o hartie de copt în tavă.
Odată pregătite acestea, înarmați-vă cu răbdare, urmează pasul dificil în pregatirea ei. Glumeam, nu este deloc dificil 🙂
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați într-un vas toate ingredientele, să omogenizați aluatul și să îl turnați frumușel în tava de copt, apoi dați tava la cuptor.
(optional, în această fază, puteți așeza deasupra felii de fructe cum ar fi mere, pere, ananas)
Negresa nu este o prajitură super pufoasă, iar interiorul ei trebuie să fie cât de cât umed, așadar după 20-25 de minute testați-o cu o scobitoare.
Dacă scobitoarea rămâne ușor umedă, negresa este gata.
Scoateți-o din cuptor și lasați-o să se răcească la temperatura camerei, apoi porționați minunea și pudrați-o cu zahăr!
Poftă bună!
Corina Ureche
P.S. În cazul în care bateți din palme și negresa nu se face singură, nu primim reclamații 🙂