fbpx
00%
0

Niciun produs în coș.

Contact

Instagram


Ultimele articole

Platouri cu Aperitive pentru Paști 2024 de la Zebra Catering Cluj

În căutarea unor platouri cu aperitive delicioase pentru masa de.. Read more

Zebra Catering Cluj – diversitate şi ingrediente de calitate pentru evenimentul tău

Catering în Cluj – evenimente, petreceri, coffee-breaks Indiferent dacă este.. Read more

Niciun produs în coș.

admin - 24/10/2012

Peşte cu Harissa şi cartofi natur

Ca să respectăm tradiţia de miercuri , numită de noi “ mâncare ca la Zebra acasă “, am hotărât că… ne este  dor de peşte . Că de peşte , totul creşte. Aşa ca am mai riscat şi  miercurea asta cu o reţetă , de data asta din bucataria tunisiana .

Ştim cu toţii că Marea Mediterană este la ea acasă acolo . Deci peştele  este mâncare de bază. Bucătăria tunisiană are multe condimente foarte gustoase. Noi am pregătit file de crap. ( ca doar crap am avut )

L-am dat fain-frumos cu sare şi piper  şi după ce l-am tăvălit prin făină , l-am prăjit în ulei de măsline până  a devenit  auriu.

Să-i zicem   peştişorul de aur .

Punem aşadar peştişorul de aur deoparte să se scurgă de ulei.

In acelaşi ulei de măsline punem apoi bulion ,  usturoi , ceapă tocată ,Harissa ( pe care am preparat-o ca şi la puiul marocan de săptămâna trecută, dar de data asta mai picant ) , foi de dafin şi apă.  Aceste ingrediente  trebuie să fiarbă câteva minute. Uauuu…ce miresme sunt prin bucătăria de la Zebra ..

După 10-15 minute se pun în această nebunie gustoasă măsline negre intregi şi …peştisorul de aur ( adica fileul de crap)

Se mai lasă la fiert la foc mic până când sosul cu Harissa devine mai consistent.

Apoi  stropim cu  suc de lămâie şi pătrunjel tocat ( din grădina Zebra) .

Îl servim cu cartofi natur,  asezonaţi cu frunze de pătrunjel.

Va asteptam si pe voi

Echipa Zebra Cluj

Posted in Blogul nostru
Previous
All posts
Next

© 2023 Zebra Catering Cluj. All Rights Reserved.

Call Now Button