Ca să respectăm tradiţia de miercuri , numită de noi “ mâncare ca la Zebra acasă “, am hotărât că… ne este dor de peşte . Că de peşte , totul creşte. Aşa ca am mai riscat şi miercurea asta cu o reţetă , de data asta din bucataria tunisiana .
Ştim cu toţii că Marea Mediterană este la ea acasă acolo . Deci peştele este mâncare de bază. Bucătăria tunisiană are multe condimente foarte gustoase. Noi am pregătit file de crap. ( ca doar crap am avut )
L-am dat fain-frumos cu sare şi piper şi după ce l-am tăvălit prin făină , l-am prăjit în ulei de măsline până a devenit auriu.
Să-i zicem peştişorul de aur .
Punem aşadar peştişorul de aur deoparte să se scurgă de ulei.
In acelaşi ulei de măsline punem apoi bulion , usturoi , ceapă tocată ,Harissa ( pe care am preparat-o ca şi la puiul marocan de săptămâna trecută, dar de data asta mai picant ) , foi de dafin şi apă. Aceste ingrediente trebuie să fiarbă câteva minute. Uauuu…ce miresme sunt prin bucătăria de la Zebra ..
După 10-15 minute se pun în această nebunie gustoasă măsline negre intregi şi …peştisorul de aur ( adica fileul de crap)
Se mai lasă la fiert la foc mic până când sosul cu Harissa devine mai consistent.
Apoi stropim cu suc de lămâie şi pătrunjel tocat ( din grădina Zebra) .
Îl servim cu cartofi natur, asezonaţi cu frunze de pătrunjel.
Va asteptam si pe voi
Echipa Zebra Cluj