fbpx

Peşte cu Harissa şi cartofi natur

Ca să respectăm tradiţia de miercuri , numită de noi “ mâncare ca la Zebra acasă “, am hotărât că… ne este  dor de peşte . Că de peşte , totul creşte. Aşa ca am mai riscat şi  miercurea asta cu o reţetă , de data asta din bucataria tunisiana .

Ştim cu toţii că Marea Mediterană este la ea acasă acolo . Deci peştele  este mâncare de bază. Bucătăria tunisiană are multe condimente foarte gustoase. Noi am pregătit file de crap. ( ca doar crap am avut )

L-am dat fain-frumos cu sare şi piper  şi după ce l-am tăvălit prin făină , l-am prăjit în ulei de măsline până  a devenit  auriu.

Să-i zicem   peştişorul de aur .

Punem aşadar peştişorul de aur deoparte să se scurgă de ulei.

In acelaşi ulei de măsline punem apoi bulion ,  usturoi , ceapă tocată ,Harissa ( pe care am preparat-o ca şi la puiul marocan de săptămâna trecută, dar de data asta mai picant ) , foi de dafin şi apă.  Aceste ingrediente  trebuie să fiarbă câteva minute. Uauuu…ce miresme sunt prin bucătăria de la Zebra ..

După 10-15 minute se pun în această nebunie gustoasă măsline negre intregi şi …peştisorul de aur ( adica fileul de crap)

Se mai lasă la fiert la foc mic până când sosul cu Harissa devine mai consistent.

Apoi  stropim cu  suc de lămâie şi pătrunjel tocat ( din grădina Zebra) .

Îl servim cu cartofi natur,  asezonaţi cu frunze de pătrunjel.

Va asteptam si pe voi

Echipa Zebra ClujScrie un comentariu

0
Call Now Button