Prăjitura „Ora 12”

Aceasta prajitura are gustul copilariei mele. Si uite ca am sansa ca la Zebra Catering Cluj sa mananc asa ceva.

Blatul este pufos, un pic insiropat , dulce –suav .

Crema este de ciocolata .

Iar glazura , cu acel mot de frisca in frunte ma duce exact la cofetaria din orasul meu natal , Ocna Mures .

Prajitura asta costa atunci 1,5 lei  si era preferata mea. Cu banii facuti la colindat ma rasfatam cateodata . Aveam 8 sau 9 ani , cred .

Tin minte ca imi cumparam cate doua bucati si le mancam singura  la cofetarie. Mesele erau rotunde si cu blat dublu , unul sus , unul mai jos ( sau  patrate ?) . Puneam pe fiecare blat  cate o farfurie cu prajitura . Pesemne , imi era rusine sa nu ma vada cineva cate prajituri infulec .

Dar , rasfatul nu a durat mult , ca intra intempestiv fratele meu in cofetarie  si imi manca portia nr 2 . Nu ma puteam ascunde niciodata de el , atata era de pofticios si de “atent “ la tot ce fac .

Tot atunci ne jucam ‘Omul negru ‘ , mai stiti jocul ?   „Ora 12 a sosit , omu’negru n-a venit „.

Dintr-un grup de copii il alegeam pe  Omul negru care statea deoparte si numea un sfetnic cu care alegea o ora. Sfetnicul  facea parte din grup si canta impreuna cu noi , ceilalti copii  , tinandu-ne de mana , rotindu-ne in cerc si strigand : Ora 1 a sosit , omu’negru n-a venit / ora 2 a sosit , omu’negru n-a venit …. Si  tot asa pana vine ora stabilita cu Omu’ negru .   Cand vine ora  , omu’negru fuge spre grup si pe cel pe  care-l prinde , ala e urmatorul ‘ Om negru ‘ .

Si acum , sa va dau reteta de „Ora 12”  ca vine Omu’Negru  , daca nu .

Blat: 8 oua , 8 linguri de apa , 12 linguri de zahar , 10 linguri faina , 2 linguri cacao , un praf de copt. Albusurie se bat separat cu tot zaharul.

Crema : O cutie crema de ciocolata ( finetti sau nutella )  se incalzeste bine in microunde sau pe bain-marie si se amesteca cu un  pachet de unt .

Glazura : 250 gr ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 5 linguri ulei

Se face un blat care se taie in doua si se insiropeaza bine . Se  umple cu crema si se potioneaza , dupa care se glazureaza fiecare bucata . Dupa ce s-a racit se pune cate un mot de frisca !

Pofta buna !

cu drag ,

Echipa Zebra  Catering Cluj  & VoichitaA.



Scrie un comentariu

0
Call Now Button